Седенка за малки и големи в Тракия

Пловдив Лайф

08-12-2012, 09:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фокуси, песни, танци и коледен дух за цялото семейство

Сбирка за всички в семейството – малки и големи, организират днес по обед в квартал Тракия. Заедно деца, мами и татковци, баби и дядовци ще показват умения, ще съживят древни обичаи и ще се веселят. Събитието ще заеме 3-ия етаж на търговски център „Форум Тракия“.

На тази съвременна „седенка“ тракийци и всички пловдивчани ще споделят идеи и емоции, ще се надпреварват в конкурси на различни теми: кулинария, гобленарство, плетачество, пеене, рецитиране, актьорско майсторство, гимнастика, акробатика, танц, рисуване. За малчуганите са организирани демонстрации на магическо изкуство, както и на нови технологии. А техните баби и дядовци ще си припомнят старите градски песни, ще се включат в различни беседи, насеочени към тяхното поколение.

Символичен домакин на празника, който започва в 12 часа е Менда Стоянова, зам.- председател на НС. Инициативата е посветена на 9 декември - църковният празник на Света Анна, покровителка на семейството. Старт на градската фамилна среща ще дадат танцовите състави „Чародейци” и „Матевски” с художествен ръководител Росалина Божкова. Малкият талант Зара Дикова ще изпълни пиеси за цигулка.

От 13 до 15 часа малчугани, каки и батковци и по-възрастни членове на семействата ще могат да изработят уникални коледни картички, свещници и сурвачки в специалната работилничка за таланти. Материалите са осигурени от организаторите. Арт работилничката ще е отворена и на 12 и 13 декември /сряда и четвъртък/ от 18 до 20 часа. Преди Коледа компетентно жури ще даде оценка на творбите. Класиралите се на първите места ще получат специални подаръци от „Форум Тракия“.