Адреналин на макс и още по-високи скорости в "Бургас Офроуд“ 2012

Спорт

08-12-2012, 12:26

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Авто кеча е отменен от съображения за сигурност заради мокрото трасе

Високи скорости и много емоции белязаха втория ден от "Бургас Офроуд" 2012.

Състезанието се превърна в една от най-калните арени за участниците през този сезон. Двата специални етапа, които бяха предвидени за втория ден на надпреварата, се оказаха тежки за състезателите след неспирния дъжд от последното денонощие.

Виж снимки от състезанията във втория ден на "Бургас Офроуд" 2012

На места се бяха образували заблатени участъци с изключително трудна проходимост, правите отсечки пък дадоха възможност за още по-високи скорости и адреналин. Голямо предизвикателство се оказа полепналата кал и нейното отстраняване от екстремните машини.

Екипажът на INSTROI, състезаващ се за бургаския клуб "ГЕА Офроуд 4х4" финишира, но без скоростен лост. Това изобщо не помрачи доброто им представяне.  Състезателите веднага измайсторили импровизиран лост от помощния комплект с инструменти за затягане на болтове. В крайна сметка успяха да дадат второ време и да наваксат 4 места в класирането. 

Предварително анонсираният автокеч, който трябваше да се проведе днес на кариерата край град Българово е отменен от съображения за сигурност поради изключително мокрото трасе.

По програма, днес след 9:30 часа, ще стартират моторите, а само час по-късно и класовете на джиповете ще навлязат в голямата битка на затворения 3-ти, последен етап, в "Бургас Офроуд 2012".