Влаковете с ново разписание, в Карлово недоволни

Мисия Пловдив

09-12-2012, 08:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отмяната на влакове по линията Пловдив - Карлово е недомислие, смятат пътниците

Новият график за движение на влаковете влиза в сила от днес. Промените засягат различни железопътни участъци, част от новостите са съобразени с предложения и молби от клиенти на БДЖ, твърдят от ръководството на фирмата, съобщи Радио Пловдив. Множество от засегнатите от промените пътници по линията Пловдив – Карлово са недоволни от намаляването на някои влакове.

Според тях отмяната на влака в 14 часа, известен като ученическия, оставя децата без алтернатива повече от два часа и половина, когато е следващият влак.

Като изключително неудобство за работещите се посочва и решението на БДЖ за сутрешното разписание на влаковете. Освен ранният влак, тръгващ в 5 часа и 5 минути от Карлово и пристигащ в Пловдив в 6,24 минути, другият директен влак от Карлово е чак в 9,20 часа като часът му на пристигане е в 10,41.

Като голямо недомислие недоволните пътници посочиха отмяната на влака в 7,40 и замяната му в 6,30 с влака Карлово – Долна Махала, където пътниците трябва или да слизат или престояват повече от час на гарата или пък се возят до Хисар и едва тогава отново потеглят към Пловдив, за да пристигнат в 8,56 ч. Тоталът е 2 часа и половина за 55 – 60 километровата отсечка – гневят се пътуващите на новото БДЖ – разписание.

Въпреки редуцирането на композициите няма да има участъци, които да останат без жп транспорт, уверяват от дружеството. Според ръководството на БДЖ ще бъдат пуснати два допълнителни бързи влака от София за Бургас през Карлово.