Gangnam Style: Янките да бъдат убивани бавно и мъчително

Булевард

09-12-2012, 10:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Замириса на пари и Сай се извини за антиамерикански изказвания

Южнокорейският рапър Сай (Psy), който се прочу и чупи рекорди с хита Gangnam Style, се извини за антиамериканските си изказвания на концерти преди 8 години.

Той направи извинението в навечерието на благотворителния концерт "Рождество във Вашингтон".

В петък американски медии публикуваха съобщения, че на свои концерти през 2004 г. той крайно негативно и оскърбително се е произнасял за американските войници.

На един концерт той призовавал "мъчително и бавно" да бъдат "убивани янките" задето са измъчвали заложници в Ирак. На друг концерт през 2002 г. той направо на сцената строшил макет на американски танк.

Сега в навечерието на концерта, на който ще присъстват президентът Барак Обама и съпругата му Мишел, рапърът поднесе извиненията си: "Благодарен съм, че мога свободно да изразявам мнението си, но знам, че тук трябва да има граници. Дълбоко съжалявам, че с моите думи съм причинил болка", гласи изявлението на 34-годишния певец.

По думите му някогашните му изявление са били плод на "дълбока и емоционална" реакция по повод войната на САЩ в Ирак и смъртта на две корейски ученички, загинали под колелата на американски военен автомобил.

Рапърът се прослави с видеоклипа Gangnam Style, който стана най-гледания в портала YouTube. До голяма степен това се дължеше на популярността му в САЩ, където доскоро не са знаели за антиамериканските му изказвания. Специалисти пък изчислиха, че неговият хит му е донесъл досега над 10 милиона долара печалба.