Няма да ме видите срутен и паднал, заяви юбилярът Стефан Данаилов

Животът

09-12-2012, 14:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Големият актьор навършва днес 70 години

Стефан Данаилов празнува днес своя 70-годишен юбилей. Любимец на няколко поколения с многобройните запомнящи се роли в киното, театъра и малкия екран.

"Много неща са ми се случили в живота като актьор, вече 10 години и като политик. За да получиш любов, трябва да даваш любов, трябва да даваш отношение, това никой не ми го е внушавал. Аз търся веселата част, симпатичната част на човека, а не неговите негативи. Аз не съм правил кастинг за "На всеки километър". Бях одобрен и от двамата режисьори, от сценаристите и попаднах в ролята. Това са шансове. До 32-годишна възраст аз си мислех, че мен трябва абсолютно всички да ме обичат. Моята съдба е една красавица и добре ме движи и дай Боже да продължи така", заяви рожденикът пред БНТ.

Освен като актьор Данаилов спечели симпатиите и в политиката.

"Ако БСП имаше възможност, щеше да номинира Стефан Данаилов за Оскар. Тъй като за съжаление нямаме това право, получаваш нашата номинация за любов и признателност, че в трудни моменти винаги си бил на предна линия", поздрави юбиляра Сергей Станишев.

„Скъпи Ламбо, за нас ти си не само прекрасен артист, обичан от поколения българи, но и наш другар, който отстоява позицията си докрай и защитава убежденията си”, обърна се Станишев към Стефан Данаилов.

От своя страна Данаилов сподели, че през 13-те години, през които е в политиката, се е срещнал с много хора от цяла България. „Аз съм приятел и човек за дълъг път. Тогава усещаш рамото и силата на този, който е до теб”, каза Ламбо. „В следващите години Стефан Данаилов няма да го видите срутен и паднал. Имаме достатъчно много работа да вършим и от всеки от нас зависи какво ще се случва в България”, добави той.