Най-скъпият коледен куверт

Пловдив Лайф

09-12-2012, 15:18

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Офертата е за четирима и е на стойност 125 хиляди британски лири

Коледните и новогодишни празници са златно време за ресторантите и хотелите, които се надпреварват в предлагането на промоционални пакети.

Вместо евтина оферта, Бен Сполдинг - британски майстор готвач, пусна за продажба най-скъпия коледен куверт. Той струва 125 хил. британски лири, важи за четирима и включва меню от отбрани блюда.

Любителите на екзотичната кухня не би трябвало да се чувстват виновни за разточителността си, защото сумата от богаташката коледна трапеза ще отиде за благотворителност.

Щастливите притежатели на куверта ще могат да похапнат ястия, приготвени с възможно най-скъпите продукти на света, включително ирански хайвер "Алмас" за 5000 британски лири с балсамов оцет, отлежавал 150 години.

Основното ястие е приготвено с рядко телешко филе и сърце на стойност 5000 лири, шпиковано с шамфъстък Акбари, плюс златен лист, пригоден за ядене, на стойност 5000 лири, информира TV7.

Не са забравени и трюфелите от областта Перигор за 900 лири. Десертът предвижда най-скъпия китайски пъпеш – порция от него струва 2600 лири.

За да бъде добре полята вечерята, Бен Сполдинг предлага шампанско отпреди Първата световна война на стойност 37 хил. лири, поднесено в чаши с инкрустирани диаманти.

 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"