Нова голеада в Англия, Юнайтед взе градското дерби

Спорт

09-12-2012, 17:49

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Червените" дяволи с марков късен гол, дръпнаха с 6 т.

Манчестър Юнайтед отмъсти на Манчестър Сити за двете загуби през миналия сезон и вече води с 6 точки на градския съперник в класирането на Висшата лига. Тимът на сър Алекс Фъргюсън победи с 3:2 на "Етихад стейдиъм", съобщава Sportline.bg.

Уейн Рууни направи страхотен мач и отбеляза две попадения за "червените дяволи". Английският национал се разписа първо в 16-ата минута, след като се възползва от хубав пас на отличния в тази среща Ашли Йънг. Юношата на Евертън промуши топката между двама бранители на Сити и не остави никакъв шанс на Джо Харт.

 

В 29-ата минута, Рафаел подаде отлично на Рууни и той отбеляза за 2:0, като това бе 150-ия гол за нападателя в английския елит. Сити, които се промениха тотално след влизането в игра на Карлос Тевес, върнаха едно попадение в 60-ата минута, когато Яя Туре оплете топката в мрежата на Давид Де Хеа. В 86-ата минута, Пабло Сабалета бе оставен сам на границата на наказателното поле и с мощен шут с десния крак изравни на 2:2.

 

В продължението на мача, в 90-ата минута, Робин Ван Перси вкара уникален гол от фаул и донесе трите точки за "червените дяволи". По този начин, Манчестър Юнайтед вече води в класирането в лигата с актив от 39 точки след изиграни 16 кръга, докато английският шампион е втори с 33 точки.