Кучи студ! До петък – минус 10°C

Мисия София

10-12-2012, 07:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Редица ограничения по пътищата, заради заледени участъци

Нова вълна сибирски студ ще обхване страната до петък. Тогава живакът ще падне до минус 10 градуса, а още във вторник ще слезе до минус 8 чертички, предвиждат синоптиците от БАН.

Максималните температури също ще се задържат под нулата. Преди сибирското застудяване обаче ще има интензивни валежи от сняг и дъжд в цялата страна.

Днес преваляванията в западната половина от страната ще престанат и облачността ще започне да се разкъсва. Минималните температури ще са от минус 8-9 градуса.

Втора снижна порция се задава във вторник вечерта. След това до края на седмицата ще е сухо, с повече слънце, но живакът рязко ще падне.

Минималните температури ще са между минус 10 и плюс 5 градуса, а максималните - до 5 градуса.

Заради студеното време и заледените пътища в планинските проходи са въведени ограничения за движението на МПС.

Всички моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала", "Пампорово", "Рожен" и по път III-842 Белово-Юндола, съобщиха на БТА от  Агенция "Пътна инфраструктура". Въвежда се и забрана за МПС над 10 тона.

Без ремаркета и полуремаркета трябва да се движат и моторните превозни средства по пътя Гоце Делчев - Доспат, Сърница - Доспат, Доспат - Батак и Девин – Михалково.