“Бели Нощи с Йоана” на гости на Петя Раева

Пловдив Лайф

10-12-2012, 11:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Депутатът изненада екипа с огромен букет цветя

Пловдивчанката показа професионализъм още с появяването си, бе изключително точна както винаги. Екипът на предаването я посрещна с чаша ароматно кафе, с което започва всеки един ден на депутатката.

За политическите си възгледи и любимите си занимания разказва самата Петя Раева.

Има ли разлика между мъж и жена депутат?

Разбира се. В това отношение винаги има голяма разлика, но аз съм свикнала на огромни натоварвания още преди да стана депутат, така че не ми пречи това, че съм постоянно ангажирана. Нямам свободен ден почти целогодишно и си позволявам единствено със сина си да реализирам някои почивки.

Как ще коментираш забраната на тютюнопушенето?

Нека да го коментирам като народен представител, а не като пушач. Не искам да съм пристрастна. Мисля, че това, което се прие в Народното събрание и забраната за тютюнопушене, води до доста тежки последици по отношение на икономиката. В България повечето хора са пушачи. Разбира се, една такава забрана е добра от гледна точка на това хората да водят по-здравословен начин на живот, но на практика не се получава така. Един пушач винаги ще намери начин, дори вечер, когато се прибере ще изпуши кутия цигари наведнъж, ако не е успял да го направи цял ден, така че от тази гледна точка законът е неефективен. От икономическа, той е дори вреден, тъй като преди две години приехме по-либерален режим по отношение на тютюнопушенето, с оглед на което всички собственици на заведения направиха много големи инвестиции с изграждането на зали за пушачи и непушачи и други капиталовложения. Тези инвестиции са в размер на около петстотин милиона лева, които няма по никакъв начин как да бъдат възстановени.

Хобито ти е да аранжираш цветя. Така ли е?

Имам много хобита, едно от които е да аранжирам цветя. Всъщност това ми помага да намирам равновесие в живота си. Чрез цветята имам много сериозен досег с природата и всъщност стреса, който натрупвам през работния ден и след общуването и сблъсъка с нещастието на хората, го компенсирам с тази красота, носена ми от цветята. Другото ми хоби е да моделирам плодове и зеленчуци с длета, така наречения карвинг. За съжаление, още съм много начинаеща, правя фигурки и понякога комбинирам тези си страсти, като декорирам цветя с плодове.