Сгащиха наркодилъри и техни клиенти в Търново

Крими

10-12-2012, 12:17

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сред задържаните има и непълнолетни

Наркодилъри и техни клиенти са арестувани при специализирана операция във Велико Търново, съобщиха от МВР.

На паркинг в града, в момент на сделка с наркотични вещества, са задържани 20-годишният М.М. - криминално проявен, заедно с трима непълнолетни, един, от които също с криминалистически регистрации.

При извършените лични обиски е намерен прозрачен полиетиленов плик с близо 2 грама канабис. В процеса на разследването е установено, че единият от непълнолетните, който разпространявал наркотични вещества на дребно, се е снабдявал с тях от 20-годишния Н.Ч., натрупал в биографията си множество криминални прояви.

Той бил задържан заедно с 35-годишния С.М. - криминално проявен и вече осъждан.

При вида на служителите Н.Ч. изхвърлил пред стълбището на жилищния блок прозрачно полиетиленово пликче с около 3 грама суха листна маса.

При претърсване на обитаваното от С.М. жилище е открит прозрачен полиетиленов плик с около 40 гр. суха зелена листна маса, която при полевия наркотест дала реакция на канабис.

С две саморъчно направени цигари марихуана е засечен и Д.А. на 22 години, също криминално проявен. На С.М. е наложена мярка „задържане под стража“ до 72 часа, на Д.А. – "подписка", а на двама от непълнолетните - мярка „родителски надзор”.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Работата по разследването продължава.