17-годишен наръга с нож мъж, махнал му да спре с колата

Крими

10-12-2012, 12:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Пострадалият е в болница с прорезна рана, няма опасност за живота му

17-годишен младеж бе арестуван след като намушка с нож 30 годишен мъж в село Голяновци, съобщават от МВР-София.

Снощи около 21.40 часа пострадалият съобщил на тел. 112, че на автобусната спирка в селото е бил намушкан в крака от непознат младеж.

Той  разказал пред полицейските служители, че докато чакал автобус на спирката, се припознал в преминаващ автомобил "Мерцедес Вито" и му кимнал да спре. Когато автомобилът спрял, возещите се в него трима непознати го попитали какво иска.

Мъжът се извинил и обяснил, че се е припознал. Това обаче не задоволило пътуващите в микробуса, един от тях излязъл, приближил се до мъжа и го пробол с джобния си нож в задната част на лявото бедро. След нападението тримата потеглили в неизвестна посока, а раненият мъж позвънил на тел. 112 и потърсил помощ в Спешния медицински център.

При прегледа лекарите установили повърхностна порезна рана с дължина около 3 см. Мъжът е оставен за лечение, като няма опасност за живота му.

Криминалистите предприели незабавно издирване на извършителя и на ул. "Н.Й.Вапцаров" в Костинброд засекли въпросния микробус и установили посочените от потърпевшия трима мъже. В хода на разследването се изяснило, че извършител на деянието е 17-годишен местен младеж, известен на инспекторите от детска педагогическа стая, регистриран за кражби.

Авторът на престъплението е задържан за 24 часа, като след снемане на обяснения е предаден на родител.

Срещу него е образувано досъдебно производство.