От детска мечта – в осъществен бизнес за милиони

Свят

10-12-2012, 17:10

Снимка:

JNVisuals

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Как започва кариерата на една от стоте най-влиятелни жени в модата?

Когато Джули Дийн разбира, че дъщеря й е била тормозена от група момичета, тя решава да я премести в частно училище. Таксата обаче е 12 000 паунда на година.

"Това ме накара да започна мой собствен бизнес", споделя днес гордата майка.

По това време, децата на мис Дийн, четяли "Хари Потър" и й раказали за кожените чанти, които персонажите в книгата носят.

Майката набързо спретнала списък с 10 идеи за това как се изкарват лесно пари. Една от тях била продаването на кожени чанти.

В началото мис Дийн успявала да продаде едва по една чанта на седмица, но не унивала, била решена да успее, пускала брошури из докторските кабинети и училищни приемни, накрая проектирала собствен уебсайт.

Чантите й се купували предимно от младите, запленени от модата. Дийн постепенно започнала да експериментира с цветовете, добавяйки червено и зелено към колекцията си. По-късно отварила магазин в Ковънт Гардън в Лондон.

 

За една година, чантите й, чиито цени варирали от 80 до 130 паунда, набрали голяма популярност, особено сред модните блогъри.

 

The Cambridge Satchel Company, която стартирала с бюджет от 600 паунда, сега има клиенти като Алекса Чънг, както и фабрика в Лестършър, а стоките й се продават в магазини като "Сакс". Компанията прави по 900 чанти на ден и има запас от поръчки, пише "Дейли мейл".

 

Джули Дийн е обявяна за една от стоте най-влиятелни жени в модата – успоредно с дукесата на Кеймбридж и Стела Маккартни.

Тя споделя, че за нея най-голямото й постижение е това, че е изпълнила обещанието към дъщеря си Емили - да я направи щастлива, да учи в частно училище.