Герд Мюлер: Меси има един недостатък

Спорт

10-12-2012, 15:41

Снимка:

Интернет

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Лео е невероятен, той е един гигант, а в същото време е толкова симпатичен и сдържан - смята Мюлер

Късно снощи в мача със Севиля, Лионел Меси отбеляза и двата гола за победата на Барселона с 2:1, с което подобри 40 годишния рекорд на уникалния Герд Мюлер за отбелязани голове в една календарна година – 85. Меси вече е с 86 гола, а до края на 2012 му остават да изиграе още цели 3 мача.

По повод рекорда легенгдата на Байерн Мюнхен и немския футбол заяви:  

"Лео е невероятен, той е един гигант, а в същото време е толкова симпатичен и сдържан. Надявам се да успее да реализира още 1-2 гола до края на годината и после 40 години никой да не успее да подобри постижението му. Меси е фантастичен и единственият му недостатък е, че не играе за Байерн", добави Герд Мюлер.

В същото време Меси коментира след историческото си постижение, че се радва много, но за него е по-важно отбора на Барса да върви напред. Запитан за съдбата на Златната топка, той съвсем чистосърдечно е заявил, че неговият съотборник Андрес Иниеста напълно заслужава отличието. Снощи при втория гол на Меси, най-добрият играч на Евро 2012 пусна феноменално топката за Лионел, който с „левачката” я заби неспасяемо във вратата на домакините.