2,64 промила довели до лудия учителски танц в 130-о СОУ

Крими

10-12-2012, 16:26

Снимка:

130 училище "Стефан Караджа"

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пияна даскалица буйства в столично школо

Съдят пияната даскалица за дребно хулиганство – 500 лв глоба или 5 дни арест

С 2.64 промила алкохол е била учителката, която сутринта танцува в час в столичното 130-о училище "Стефан Караджа" в София. Това стана ясно на брифинг в Пето РПУ.

Директорът на полицейското управление обяви, че сигналът за случката е бил получен в 9.45 часа.

На място веднага бил изпратен патрул. Пристигналите униформени установили, че жената е в нетрезво състояние - учителката била в кабинет заедно с нейни колеги, които я "пазели".

Преподавателката отказала да представи личните си документи, държала се е агресивно. Униформените я откарали в полицеското управление, където тя продължила да буйства.

Отказала да подпише актове, не е дала и никакви смислени обяснения за състоянието си, както и за причините, които са я довели до това поведение.

При тест с дрегер обаче е установено, че количеството на алкохол в кръвта й е 2.64.

Тогава учителката споделила, че е изпила "само две бири и чаша вино", без да уточни по кое време на денонощието е изпила това количество.

След свалени обяснения от другите учители е станало ясно, че жената се е държала фриволно, танцувала и пеела, прекъснала е час на нейна колежка, не е престанала да пречи и след молбите на колегите й.

"Не е налитала на бой, но се е държала неадекватно", заяви комисар Николай Василев, който катгорично отрече информациите, че учителката се е събличала пред ученици.

"Тя пред нас представи своите действия като едно забавление", коментира комисарят.

В момента учителката е в Районния съд. Материалите са докладвани през дежурен прокурор. В Районния съд се очаква да започне съдебно заседание. Жената ще бъде съдена по Указа за борба с дребното хулиганство.

Ако бъде призната за виновна, наказанието ще е или парична глоба до 500 лв. или задържане в помещение на МВР до 5 дни.