Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

10-12-2012, 20:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 11 декември

София

В 9.00 часа - в хотел „Шератон” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, Мария Асениус - началник на кабинета на европейския комисар по вътрешни работи Сесилия Малстроьм, и председателят на Управителния съвет на Центъра за изследване на демокрацията Огнян Шентов ще дадат старт на работната среща, посветена на борбата с корупцията в ЕС.
В 9.00 часа - в хотел „Шератон” зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова ще открие конференция на тема „Енергийно развитие в променящия се свят – стратегии, предизвикателства, възможности”.
От 9.00 часа - в Полиграфическия комбинат – бул. „Цариградско шосе“ № 47, втори етаж министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие дискусия за цената на природния газ.
От 10.00 часа - в район „Надежда” министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и кметът на район „Надежда” Димитър Димов ще открият филиал на Спешна помощ.
От 10.00 часа - в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Игор Марковски и Димитър Фицов.
От 10.00 часа - в аула „Максима“ на УНСС ще се проведе среща-дискусия на министър Томислав Дончев на тема: „Европейските фондове и икономическото развитие на България“.
От 10.00 часа - в хотел „Принцес” ще се проведе Международна конференция „Общностното развитие-ключ към интеграцията на ромите“, заключително събитие по проект „Насърчаване на теренната работа в традиционни и маргинализирани групи на ромската общност ”, съфинансиран от Европейската комисия в рамките на програма ДАФНЕ.
От 10.00 часа - в зала „Родопи” на „Интер експо център” ще се проведе пресконференция на Изпълнителна агенция по лозата и виното за представяне на проект „Оптимизиране на управлението на политиката в лозаро-винарския сектор на Република България и усъвършенстване на националното законодателство, чрез развитие на партньорството със заинтересованите страни“, осъществяван с финансовата подкрепа на ОПАК, съфинансиран от ЕС, чрез ЕСФ.
От 10.00 часа - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще проведе заседание.

От 10.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен документът със стратегическите изисквания на софтуерната индустрия за реформа на образователната система. Документът е изготвен от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската Уеб Асоциация, Европейския Софтуерен Институт – Център Източна Европа, Българската Асоциация по Информационни Технологии (БАИТ) и други организации от ИКТ бранша.
В 11.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за приключването на проект „Регионални стратегии за валидиране на ученето и образованието“ – RESOLVE.
От 11.00 часа - в конферентната зала на третия етаж на сградата на Националния осигурителен институт (НОИ) ръководството на института ще даде пресконференция.
От 11.00 часа - в Информационния център на Европейския съюз на ул. „Московска” 9 Европейската комисия и Евро-Ток България (Европейската кулинарна асоциация) организират пресконференция по повод станалия традиционен празник, посветен на Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца.
От 11.30 часа - в зала „Европа” на хотел „Принцес” ще бъдат представени постигнатите резултати и планираните законодателни промени след тригодишното изпълнение на Националната стратегия за детето 2008-2018 г.
От 12.00 часа - в 5 зала на Столичната община ще се проведе пресконференция за обявяване на резултатите от проучванията на „Западната порта на Сердика”.

В 12.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Изготвяне на Национален план за борба с болестта на Алцхаймер и други форми на деменция”.

От 12.30 часа - в централата на СДС на „Г.С. Раковски” 134 ще се проведе пресконференция след заседание на НИС на партията.
В 13.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Център за демографска политика.

В 13.00 часа - ще започне извънредно заседание на Народното събрание.
От 14.00 часа - в зала „Запад” на Народното събрание БСП ще даде пресконференция.
В 14.30 часа - в Нов български университет ще се проведе лекция на министъра на вътрешните работи и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора Цветан Цветанов на тема: „Трафик на хора”.
От 15.00 часа - в Огледалната зала на Народното събрание по покана на председателя на парламентарната Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм Мартин Димитров ще се проведе среща на Гражданско движение „ДНЕС“ и Инициативния комитет на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”.
От 15.00 часа - в зала 1 на Националния дом на науката и техниката в София (ул. „Г. С. Раковски” 108) бившият председател на транспортната парламентарна комисия в 40-ото Народно събрание проф. Йордан Мирчев ще представи инициираният от него проект „Движение за европейско развитие на българските железници”.
От 18.00 часа - в новата Концертна зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков” ще започне концерт в подкрепа на кампанията „Българската Коледа”.
От 18.00 часа - в Гранд хотел България, зала „Десислава”, ще се проведе лекция на Меглена Кунева на тема: „Гражданското участие в политическия процес у нас”.
От 18.30 часа - в централа на ВМРО - София, ул. „Пиротска“ 5, ет. 2 (Изложбена зала), ще бъде представен филмът „Ениджевардарското слънце. По следите на Апостол Войвода 100 години по-късно“.
От 20.00 часа - в зала „София” на Интерпред ще започне Бал на тангото по повод Деня на тангото.

Благоевград
От 9.30 часа - в зала 101 на община Благоевград ще се проведе Обществен форум по повод проект за кандидатстване по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Зелена и достъпна градска среда”, „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”, по Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР).
От 11.00 часа - в зала 210 на община Благоевград ще се съберат спортните журналисти от областта, за да определят десетте най-добри спортисти на Благоевград за тази година.
От 12.00 часа - в зала 101 на община Благоевград зам.-кметът на община Серес Панайотис Григориадис ще представи област Серес пред представителите на туристическия бизнес в Благоевград.
В 14.00 часа - ще започне културно-информационния ден „Европейски пикник“.
Варна
От 8.30 часа - в зала „Пленарна” ще започне акция по кръводаряване в община Варна в рамките на Националната есенна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под мотото „Дари кръв, спаси живот!”.
От 11.00 часа - в зала 17 на Младежки дом – Варна фондация „Кор Кароли” ще проведе пресконференция по повод приза „Златен глобус Кор Кароли” за най-добро българско ветроходно постижение за 2012 г.
Велико Търново
От 11.00 часа в сградата на Регионален исторически музей във Велико Търново (РИМ – Велико Търново) ще бъде представен проектът „Социализация на НИАР „Никополис ад Иструм”.
Горна Оряховица
От 10.30 часа в зала 102 на Община Горна Оряховица ще се състои пресконференция по проект „За по-качествен живот”.
Добрич
От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова” Община Добрич и Сдружение на писателите организират премиера на новата поетична книга на Генка Петрова – „Пазачът на зимното вдъхновение”.
Силистра
В 17.30 часа в Куклен театър Силистра ще се проведе концерт „Коледна приказка”, организиран от Ученически парламент – Силистра.
Смолян
Академик Георги Марков ще представи в Смолян книгата си „България и Балканския съюз срещу османската империя 1911-1913 г.”. В 10.55 часа академик Марков ще бъде в Гимназията за преподаване на чужди езици „Иван Вазов” – Смолян, в 13.30 часа в час на класния ръководител в Природо-математическата гимназия „Васил Левски” – Смолян, а от 18.00 часа в читалище „Христо Ботев” в града.
Стара Загора
От 11.00 часа - министър Нона Караджова ще направи традиционното си посещение в Дома за деца, лишени от родителска грижа „Теофано Попова”.
От 12.30 часа - в заседателната зала на РИОСВ – Стара Загора, министър Нона Караджова лично ще връчи наградите на деца и младежи, победители в тазгодишния конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам”, проведен в рамките на Националната кампания на МОСВ.
От 14.00 часа - в зала 203 на Община Стара Загора ще се проведат консултации за съставите на секционните избирателни комисии и подвижните СИК на територията на общината, за произвеждане на националния референдум на 27 януари 2013 г.
Трявна
В 11.00 часа пред сградата на СОУ „П.Р. Славейков” зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие обекти, обновени по проект „Инвестиции за устойчиво бъдеще на община Трявна чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура”.
Ямбол
От 10.00 часа в зала 203 на Община Ямбол ще започне Финалната пресконференция по проект „Комплексни мерки за предотвратяване на наводненията в община Ямбол”.