Защо през зимата се караме повече

Животът

11-12-2012, 06:00

Снимка:

Thinkstock

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Кой е дразнителят?!

Ново британско изследване показва, че споровете между двойките се увеличават в студените зимни месеци, а основната причина за това е свързана с температурата на жилището.

В анкетата са участвали над хиляда домакинства, като при половината от тях се разиграват подобни конфликти. Най-често партньорите се карат, когато прозорецът е отворен прекалено дълго, за да се проветри домът или моментите, в които парното е намалено с цел да се ограничат битовите разходи.

Повечето жени например постоянно се завиват с одеяла, увиват се с шалове или държат домашния си любимец в скута, за да се стоплят допълнително, докато гледат телевизия, сърфират в интернет или четат книга.

Близо 96% от запитаните дами редовно се оплаквали, че течащата вода не е достатъчно гореща, а други 40% страдали от студени стъпала, затова нахлузвали по два чифта чорапи един върху друг.

Не случайно тази година сред най-търсените коледни подаръци на Острова били именно вълнените пуловери и чорапи, се споменава още в проучването./ Edna.bg