Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

11-12-2012, 06:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Чака ни сибирски студ, пазете се

Чака ни студен вторник. Синоптиците предупредиха, че вълна сибирски студ ще обхване Южна България до петък. Тогава живакът ще падне до минус 10 градуса, а днес ще слезе до 8 чертички под нулата. Преди застудяването обаче ще има интензивни валежи от сняг и дъжд в цялата страна.

През следващите дни в Пловдив максималната температура ще е е около нулата. До -10 градуса ще стигне в Смолян и Пазарджик.

Усложнената зимна обстановка в страната се дължи на преминаващ през Балканския полуостров средиземноморски циклон.

Архивите за този ден казват, че на 11 декември през 1868 г. Васил Левски започва първата си организационна обиколка из България.

През 1881 г. в Пловдив е създаден първият в страната професионален театър.

1936 г. — Кралят на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия Едуард VIII абдикира след по-малко от година на престола като заявява, че не е в състояние да носи отговорностите на властта щом не може да ги сподели с жената, която обича.

1970 г. — Джон Ленън издава класическия албум Plastic Ono Band.

1972 г. — Аполо 17 на НАСА става последната пилотирана мисия, която каца на Луната.

1983 г. — За първи път в историята на римокатолическата църква римски папа (Йоан Павел II) посещава протестантска църква.

Аржентина, Буенос Айрес — Ден на тангото (празнува се и като Световен ден на тангото)

11 декември е международен ден за солидарност с жените и децата на Африка.

Днес е и световен ден борба с астмата. Провъзгласен от Световната здравна организация с цел привличане вниманието на обществеността към проблема на заболяването.

Според резолюция на ООН от преди десет години е и международен ден на планината. Избран е, за да се популяризира значението на устойчивото развитие на планинските региони.

Сибирският студ не плаши кмета на Пловдив. Иван Тотев и колегата му от район „Северен“ Ральо Ралев ще открият новоизградена детска площадка в обновения парк пред бившата поликлиника „Надежда“.

След това ще прерeжат лентата на новия филиал на ЦДГ „Бреза“ на бул. „Дунав“.

Областен информационен център – Пловдив представя отворени схеми на семинар „ДА създаваме заедно” в община Марица. Ще се разкаже за възможностите за кандидатстване по отворените все още схеми „Първа работа”, „Подкрепа за заетост”, „По-близо до работа”, „Ново начало – от образование към заетост“, „Отново на работа”, „Старт в администрацията”, „На път“ и „Ново работно място“, които са съфинансирани от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Поканени са представители на читалища в общината, местната власт, бизнесът, широката общественост, неправителствени организации, образователни институции и медиите. 

Ще се говори и за приоритетите на бъдещата Кохезионна политика на Европейския съюз и оперативните програми в България за следващия програмен период 2014 – 2020 година.