Коледният концерт на Деси Тенекеджива е разпродаден напълно

БГ Музика

11-12-2012, 10:02

Снимка:

Монте Мюзик

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Варненската публика ще види оригиналния проект на 13 декември, да се готви Русе на 27 декември

Остават броени дни до премиерата на Коледния концерт “Деси Тенекеджиева и приятели” на обновената основна сцена на Варненския театър.

Всички билети се разпродадоха седмици преди спектакъла, което за пореден път доказа вкуса на варненската публика към естетски и оригинални проекти.

Четири метрови дантелено-светещи елхи пътуват към морската столица като част от магичната сценография на Огняна Серафимова, а на сцената ще видим над 60 музиканти и артисти.

На фаталния 13-ти декември от 19 ч. ще се изпълни коледната мечта на харизматичната актриса и певица Деси Тенекеджиева, която ще представи музикалната си приказка заедно с маестро Страцимир Павлов,

 

Симфоничния оркестър със звездите си Даниела Димова и Евгений Станимиров и варненския клубен идол Реджи. Основна роля ще има и атрактивният Gospel Сhorale с ученици от НУИ „Добри Христов”, както и бенда на Деси, в който освен Страцимир ще свирят барабаниста Валери Ценков, тромпетиста Нейко Бодуров и контабасиста Борис Казаков. Богатата мултимедия и малките балеринки от Детско-юношестката опера към Общински детски комплекс-Варна ще допринесат допълнително за коледната магия на сцената.

Деси и нейните приятели ще подарят на зрителите едни от най-красивите и обичани в цял свят коледни песни: White Christmas, Jingle Bells, Amazing Grace, Silent Night, Imagine и други.

Концертът ще се излъчи по Коледните празници в ефира на БНТ 2 и БНТ свят, а през първите дни на новата година и по БНТ 1.

Поради големият интерес спектакълът ще се повтори на 16 януари, като с него Държавна Опера Варна ще открие официално новата 2013 година.

На 27-ми декември Коледният концерт „Деси Тенекеджиева и приятели” ще се състои в град Русе на сцена Опера, където заедно с Деси и Русенската Филхармония, специален гост ще бъде откритието на X фактор - Богомил.