Газът още по евтин, обеща Семерджиев

Парите

11-12-2012, 10:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

9,3% спад в цената на газа предлагат от "Булгаргаз"

Парното също ще поевтинее, но с колко ще е ясно преди Коледа

Намалението на цената на природния газ за крайния потребител ще бъде по-голямо от предложените 9,3% от "Булгаргаз", но с колко точно ще стане ясно в края на следващата седмица.

Това съобщи Ангел Семерджиев, председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

По думите му точното намаление на цената на парното за крайния потребител ще бъде обявено седмица преди Коледа.

"До края на тази седмица ще имаме готовност с окончателния доклад за цени на природния газ, като след това ще се състоят откритои закрито заседание. Ще бъде свикан и Консултативен съвет, на който ще присъстват представители на индустрията и на синдикатите, с които също обсъждаме цената на природния газ", посочи Семерджиев.

Той обясни, че седмицата преди Коледа ще бъдат изнесени окончателните цени на природния газ и ще станат ясни цените на топлинните услуги.

Цената на парното ще зависи изцяло от точната цифра на намалението на природния газ, коментира шефът на енергиния регулатор и увери, че цената ще бъде изцяло обективна.

"Някой топлофикации ще имат намаление близко до намалението на природния газ, а за някой от тях намалението на цената ще е малко по-ниско, но разликите ще бъдат минимални", добави Ангел Семерджиев.