42 катастрофи по ледените пътища в Пловдивско

Крими

11-12-2012, 10:27

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Масово шофьори удрят пешеходци и дим да ги няма

Само за 24 часа на територията на областта са станали 42 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и още три катастрофи с трима ранени – две от тях с двама ранени са в Пловдив.

Полицията залови шофьор, блъснал пешеходец и избягал. Вчера около 15.30 часа на ул.”Ландос” лек автомобил „БМВ” при движение с несъобразена скорост ударил 15-годишно момче, след което напуснал местопроизшествието. По-късно служителите от Шесто РУП открили водача – 40-годишен пловдивчанин.

Още двама пешеходци бяха ударени от автомобили вчера. В Асеновград на ул.”Цар Самуил” около 19.30 часа лек автомобил „Мазда” с 39-годишен водач при движение на заден ход блъснал 64-годишна жена. В 21 часа на кръстовището на бул.”Дунав” и ул.”Победа” в Пловдив автобус „Фолксваген” при ляв завой ударил на пешеходна пътека пловдивчанка. На двете жени е била оказана медицинска помощ, след което те са били изписани за домашно лечение.

Двама пияни водачи бяха заловени през изминалото денонощие. Около 21.30 часа в село Марино поле е бил спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра”, чийто водач шофирал с 1.81 промила алкохол в кръвта. Тази нощ в 00.30 часа в Пловдив на ул.”Калина” полицейски автопатрул е установил, че 51-годишен шофьор е управлявал с 1.28 промила. Двамата мъже са задържани в ареста за 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства.