Обходът край Ахелой - най-тежкият проект за 2013-а в Бургаско

Парите

11-12-2012, 10:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Над 25 млн. лв. се очаква да излезе изгаждането на участъка, прогнозира Иван Вълков

Изграждането на обхода край Ахелой, който ще облекчи трафика и ще минимизира пътните инциденти в този район на отсечката Бургас - Слънчев бряг ще бъде един от най-тежките и скъпи инфрактруктурни проекти в региона през следващата година.

 Това прогнозира народният представител и председател на Парламентарната комисия по транспорт - Иван Вълков. Според него това ще бъде един от най-трудните участъци и по отношение на технически и инжинерна намеса. "Причината, е че там ще има преместване и на моста, над река Ахелой, а това е много сериозно съоръжение. А от финансова гледна точка ще се наложат и допълнителни средства за изплащане на обезщетения на собствениците на имоти. По първоначални изчисления те ще излязат някъде около 6 милиона лева", коментира председателят на транспортната комисия в Народното събрание.

Той уточни, че за изграждането на самото съоръжение ще са необходими около 25 милиона лева. Предстои да бъдат финализирани отчуждителните процезури и да бъде пусната тръжната. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен