Поставят снегозащитни огради на "Тракия", пробно

Мисия Бургас

11-12-2012, 10:22

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

10 км са нужни, за да не се затвори пътят в снега, твърди шефът на Пътното

10 климетра снегозащитни огради ще са необходими за студените месеци за да не се налага затваряне на автомагистрала "Тракия" при силен снеговалеж.

Това е констатацията на директора на Областно пътно управление Митко Порязов. Той заедно с  председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков и водачът на Групата народни представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев провериха днес на място как се поставят снегозащитни огради на магистрала „Тракия” в участъка Бургас – Карнобат.

В момента се изграждат защити на пробен участък, който е един от най-тежките при зимни условия в началото на магистралата до Карнобат. 

„Не е редно при наличие на нова магистрала при зимни условия да се използва стария път. С колегите от групата ще водим разговори за отпускане на още средства за такъв тип снегозащитни огради”, коментира Бойчев.

„В навечерието на празниците гражданите, които използват пътната отсечка Айтос – Провадия вече ще преминават по изцяло подобрена настилка до Руен. Ремонтните дейности по този участък завършиха напълно”, съобщи Иван Вълков.