Най-евтиното парно ще е в Пловдив

Мисия Пловдив

11-12-2012, 12:37

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Думите на Семерджиев, че намалението от 1 януари ще зависи от внедрената технология, най- вероятно се отнася за EVN

Намалението на цената на природния газ ще е по-голямо от предложеното от "Булгаргаз" намаление от 9,3 процента. Това заяви по време на национална дискусия за цените на газ и парно председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

До края на следващата седмица ще станат ясни цените на природния газ и парното, каза Семерджиев. Нашите очаквания са, че някои топлофикации ще имат намаление близко до намалението на цената на природния газ, за други намалението ще е по-малко, посочи той.

Намалението на цените на топлинната енергия зависи от внедрените в топлофикационните дружества технологии и това доколко производството им е ефективно, обясни Семерджиев.

Пуснатата преди година в експлоатация когенерационна централа от ЕВН позволи свалянето на цените на топлата вода през лятото с над 20 процента, което беше най- голямото намаление в страната, припомня Радио Пловдив. Думите на Семерджиев, че намалението от 01. 01. 2013 ще зависи от внедрената технология, най- вероятно се отнася за австрийското дружество. В София цената ще бъде намалена със 7%.