8 бона глоба за Кардиологията, върнала пациент, който починал

Мисия София

11-12-2012, 13:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Двамата лекари, които не са изпълнили задълженията си, ще бъдат глобени с от 100 до 600 лева

8000 лева глоба ще бъде наложена на Националната кардиологична болница заради пациента, който почина в линейка, след като не беше приет в болницата.

Това съобщи здравният министър Десислава Атанасова, след като откри филиал на Спешна помощ в столичния квартал "Надежда".

 

Дежурният невролог е трябвало да приеме мъжа, въпреки че е бил зает с друг пациент. Кардиологът пък не бил на работното си място, а дежурните сестри са наказани със забележка.

 

Двамата лекари, които не са изпълнили задълженията си, ще бъдат глобени с от 100 до 600 лева, уточни Атанасова.

Тя коментира още, че с възложени две съдебно-медицински експертизи, които да установят причината за смъртта на пациента във Варна, който беше посетен от пиян лекар от Спешна помощ.

 

"Само съдебномедицинската експертиза може да покаже дали медикаментите, които лекарят е поставил по време на прегледа, са причинили инфаркт на пациента", каза здравният министър. Тя очаква етичната комисия към лекарския съюз да вземе отношение както по този случай, така и по случая с починалия пациент пред кардиологичната болница в София.стър Атанасова се обяви категорично против вероятността старият режим за пушене на закрити места да се върне, като заяви, че тя лично е намалила цигарите до две на ден и то вкъщи, предаде Дарик.