Вече официално: Мъри подписа за 2,5 години

Спорт

11-12-2012, 13:31

Снимка:

Botevplovdiv.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Първата пресконференция на новия треньор е утре от 11,30 часа

Ръководството на Ботев най-после обяви официално назначението на Станимир Стоилов за старши треньор. Ето какво гласи съобщението в сайта на жълто-черните:

Станимир Стоилов е новият старши треньор на "Ботев" Пловдив. Днес той подписа договор с клуба за срок от 2,5 години, който влиза в сила от 1 януари 2013 година. Бившият национален селекционер заменя на поста Ферарио Спасов, който бе начело на “канарчетата” през есенния полусезон.

Официалното представяне и първата пресконференция на Станимир Стоилов като треньор на "Ботев" ще се проведе в сряда (12.12.) от 11:30 часа на стадион "Христо Ботев".

По-рано през деня пред журналисти Мъри каза:

„Аз започвам да си движа нещата чисто организационно. Поканата, която имам от ръководството на Ботев, е да започна от 1 януари. Това беше още при първия ни разговор. Така че, не знам кой ще води тренировката днес, предполагам, че Коце Видолов.

В неделя за първи път имах разговор с ръководството на клуба, а вчера и със собственика. Тепърва ще уточнявам своя екип, тъй като искам да говоря с всеки поотделно. Естествено, че ще наблюдавам мача със Славия. След това ще бъда на 24-часово разположение на клуба, независимо, че договорът ми ще е от 1 януари”.

Вчера излезе информация, че като треньор на Ботев Мъри ще взема чисто на месец 35 000 лева.