Фандъкова впрегна снегорините, снове след тях и брои

Мисия София

11-12-2012, 16:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Кметицата обикаля София, за да провери чистят ли добре машините

Заради снеговалежа в столицата, кметът Йорданка Фандъкова бе на оглед, за да провери  работата на снегопочистващите фирми.

 

В началото започнаха обработки на крайните квартали на София, след това и в целия град. Обработени са основни булеварди и трасета на масовия градски транспорт, почистен беше и центъра - бул. "Черни връх", "България", НДК, "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий".

 

"Аз видях повече от 160 снегорина, които работиха на терен. Обработката продължава. Едновременно с почистването на улиците, се обработват и подлези. Постепенно машините влизат и в по-големите улици на кварталите. Ако снеговалежът продължи, ще продължат работата си", каза Фандъкова.

 

На въпрос – доволна ли е от това, което е видяла, Фандъкова каза: "Рядко мога да бъда доволна. Имах забележки и ги подавах. На връщане видях, че са отстранени. Невъзможно е по време на снеговалеж улиците да бъдат сухи. На първо място – трябва да може да се движи градският транспорт, на второ – автомобили и пешеходци. Все пак – обстановката е зимна и движението е при зимни условия".