Гагарин с детски кът за 60 000 лв. (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

11-12-2012, 16:01

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Хлапетата вече се пускат по европейски пързалки

Още при предизборната кампания поехме ангажимента пред жителите на квартал Гарарин за възстановяване на детската площадка в градинката пред ДКЦ „Надежда”. И ето, че сега сме тук за покажем, че изпълнихме своето обещание. Това заяви кметът Иван Тотев на откриването на обновения кът за игра.

Тази площадка разполагат с различни съоръжения за деца в отделни възрастови групи между 2 и 12 г. Всичко е изпълнено по последните европейски стандарти за сигурност и безопасност. Различните уреди имат предвидена поддръжка и гаранция от 3 до 5 год. Сложени са и информационни табели, за да е ясно кой носи отговорността за уредите. Пожелаваме хората да си ги ползват със здраве, заяви още кметът.

Паркът е обширен и прекрасен. Догодина се предвижда озеленяване и поставяне на система за капково напояване. Това ще го направи притегателно място за жителите на целия район, изтъкна Тотев. Той посочи, че в мястото към момента са инвестирани около 60 хиляди лева, и се очаква довършителните дейности да струват още толкова. Нека хората чуят тези числа, защото това са техни пари и те трябва да пазят. Не можем да си позволим всяка година да инвестираме в такива паркове заради вандалски набези, изтъкна още кметът.