10 месеца зад решетките за младеж, налетял на полицаи

Крими

11-12-2012, 17:44

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

19-годишният пловдивчанин оказал яростна съпротива на униформените, заформил бой с тях

Пловдивският районен съд постанови десет месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок за 19-годишния Стоян Стоянов.

Младежът е признат за виновен за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието му, отличаващо се с изключителен цинизъм, е съпроводено със съпротива на полицейски служители от II РУП, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.

На 6 декември Стоянов нанесъл лека телесна повреда на полицай Арсен Йорданов при изпълнение на службата му. Полицаят е получил кръвонасядания по гръдния кош.

Предният ден хулиганът се замесил в конфликт в Националната търговска гимназия „Васил Левски". Младежът бил извикан в гимназията от приятелката си, която по-рано през деня се сбила с друго момиче. Учителка сложила край на момичешката свада, но приятелката на Стоянов отказала да я придружи до директорския кабинет и я изблъскала. Момичето веднага уведомило за конфликта приятеля си Стоян, който незабавно дошъл, за да потърси саморазправа. Държал се изключително арогантно, крещял, заплашвал и обиждал. На място пристигнали полицейски служители, но не успели да задържат Стоянов, тъй като последният вече си бил тръгнал. Те обаче успели да установят пълната му самоличност, като го призовали на следващия ден да се яви в сградата на управлението за изясняване на случая.

Младежът пристигнал с майка си. Това обаче не му попречило да се държи арогантно с полицаите. Изблъскал в гърдите полицейския служител Чолаков, който паднал на земята. Младежът се нахвърлил върху него, но бил издърпан от двама свидетели на случката.

Стоянов оказал яростна съпротива -дърпал се от тях и се опитвал да ги удари. Последвала намеса на трети полицай, който се опитал да помогне на колегите си, но младежът успял да нанесе удар и на нега.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на       обжалване.