Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

11-12-2012, 20:49

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 12 декември

София

В 09.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

В Агенцията по вписванията министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева ще представят новата услуга на агенцията „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“.

Премиерът Бойко Борисов и министър Десислава Атанасова ще открият нови лечебни заведения в столицата.

В 12.12 часа в Музея „Земята и хората” ще бъдат връчени наградите „Най-зелен град”. На церемонията ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на околната среда и водите Нона Караджова и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ.

В 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Николай Русинов - Чеци, обвинен в убийството на Яна Кръстева.

От 09:50 часа в „Зала Сити”, хотел „Бест Уестърн Плюс Сити”, ул „Стара планина” № 6, гр. София ще бъде учредена Регионална мрежа за сътрудничество в Югозападния регион на всички заинтересовани страни от предотвратяване на проявите на неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения.

От 10:00 ч. в зала „Шипка“ на хотел „Кристал Палас“, гр. София, ул. „Шипка“ № 14 ще се проведе работната среща на тема: „Социални услуги в общността за хора с увреждания чрез подкрепа и професионално образование – Опитът на Националния институт за хора с увреждания YAI Network, САЩ“.

От 10:30 часа в Зала 1 на Централния военен клуб, на бул. „Цар Освободител 7” Гражданско движение „ДНЕС“ и Българската православна църква официално ще открият и дадат начало на Националната доброволческа инициатива „ДНЕС помага” в помощ на трудноподвижните и самотни възрастни хора и граждани с физически и зрителни увреждания.

В 11.00 ч. в зала „Запад” в Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Закон за предучилищното и училищно образование”. По-рано - в 10.15 ч. пред парламента родители и граждани ще протестират срещу предстоящото приемане на Проектозакона за предучилищно и училищно образование.

От 11.00 ч., в зала „Музейна” в сградата на БЧК (бул. „Дж. Баучер” 76) Планинската спасителна служба към БЧК ще даде пресконференция.

В 11.00 часа състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Мирослав Йончев, който задържан с Антон Петров-Хамстера и Цветко Цветков.

От 13.00 ч. в Музея на съобщенията, ул. „Гурко”6 заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин ще пуснат в употреба пощенско-филателно издание, посветено на 20-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете държави.

От 13.00 часа, в столичния квартал „Горна баня” ще бъде открит за експлоатация главен канализационен колектор.

От 13.30 часа ще бъде прерязана лентата на последния от общо четири колектора в столичния район „Овча Купел”.

В 14.00 часа Аула "Максима" на УНСС ще се проведе среща-дискусия с д-р Николай Цонев на тема „Пазарна икономика и социална отговорност”.

От 15.30 ч. в зала 106 на УНИБИТ ще се проведе пресконференция по проект „Дистанционно обучение по библиотечно-информационни науки, печатни комуникации и науките за културното наследство”.

От 18.00 ч. в зала „Тържествена” на Университета за национално и световно стопанство ще бъдат връчени дипломите на втория випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“ между УНСС и Университета Нотингам Трент.

От 18.00 ч. в Kонферентната зала на СУ„Св. Кл Охридски" (II етаж, Северно крило) ще бъде прожектиран филмът “Уникалността на финландския дизайн”.

В 19.00 часа в Casa Sicilia България, ул.“Ангел Кънчев“ 3, София ще бъде открита благотворителна фотографска изложба в полза на каузата на Децата с онкохематологични заболявания на Недялко Дервенков и Светослав Калчев на тема: "Любов от Тайланд, земята на усмивките"

От 19.00 часа в хотел „Феста София” ще бъде представена изложбата „Капчица любов”.

В 19.00 часа в Дома на киното ще бъде представена премиерата на филма за Голо Бърдо „Разбърканите нишки"

В „Кемпински хотел Зографски", София за единадесети пореден път ще бъдат раздадени годишните награди „Сграда на годината”.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА „Техно Контрол” АД ще даде пресконференция на тема „Представяне на продуктите на испанската фирма „Техно Контрол", специализирана в производството на антитерористични и антиексплозивни материали”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА Съветът за електронни медии (СЕМ) ще даде пресконференция на тема „Защитата на децата от неблагоприятно медийно съдържание с акцент върху изпълнението на чл. 76 от Закона за радиото и телевизията Как телевизията влияе върху това какво ядат, мислят и преживяват нашите деца?”.

В 11.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема „Устойчива образователна интеграция - Весели уроци под дъгата (един проект за устойчива образователна интеграция)”.

В 12.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема „Адвокати за промяна в съдебната система”.

В 13.00 часа в София прес движение „Модерна България” ще даде пресконференция на тема „Основни насоки за запазване и развитие на модерната национална културна политика в България”.

Пловдив

От 14.30 часа в Аудиторен комплекс на Медицински университет-Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще изнесе публична лекция по темата „Трафик на хора”.

Бургас

В 9.20 часа в хотел „Приморец” в Бургас министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще присъства на 13-та годишна среща на ръководителите на граничните служби на черноморските държави.

Благоевград

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов ще бракосъчетае две млади семейства. Церемониите ще се извършат в зала „22 септември“ съответно от 12.00 и 17.00 часа.

От 14.00 часа в зала „22 септември” на Община Благоевград председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов и кметът Атанас Камбитов ще открият първото изнесено заседание на Съвета на децата към ДАЗД. Темата на срещата е „Децата и младите хора – бъдещето на модерния град”.

Монтана

От 11.00 часа в хотел „Огоста“ Областен информационен център – Монтана ще представи процеса на програмиране за новия програмен период 2014-2020.

Видин

От 13.30 часа в Заседателната зала на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено

Габрово

От 9 ч. на тържествена литургия в етърската църква "Св. Богоявление" ще се споменат с благодарност и добра дума починалите майстори и ще се помолят за здравето на живите. Ще се почете и паметта на Лазар Донков, създателя на Етъра, като се поднесат цветя пред барелефа му. За първи път Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ предлага на своите посетители целогодишна абонаментна карта за 2013 г. Презентацията й ще бъде от 10.00 ч. на входа на АЕК „Етър“. От 10.30 ч. ще бъдат представени Трите камъка на традицията. От 11.00 ч. ще се открие изложбата на Исторически музей Димитровград „Имало едно време...”.

Стара Загора

От 9.00 ч. в църквата „Св. Паисий Хилендарски" в старозагорския кв. „Зора“ отец Йордан Карагеоргиев ще отслужи Света Божествена литургия по повод празника на Свети Спиридон.

Казанлък

В 10.00 часа в централната сграда на община Казанлък кметът Галина Стоянова ще даде пресконференция.

От 10.30 часа в зала на ул. Искра № 4, гр. Казанлък ще се проведе информационна среща на тема „Европейски средства в помощ на бизнеса и местната общност“.

Сопот

От 11.15 до 12.15 ч. оръжейните работници във „ВМЗ” ЕАД – гр. Сопот, ще проведат едночасова предупредителна стачка на алеята пред административната сграда на завода.

Хисар

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция по животновъдство подготвя „Национален форум на зооинженерите в България” в Хисар.