Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

11-12-2012, 20:52

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 12 декември

В 09.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

В Агенцията по вписванията министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева ще представят новата услуга на агенцията „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“.

Премиерът Бойко Борисов и министър Десислава Атанасова ще открият нови лечебни заведения в столицата.

В 12.12 часа в Музея „Земята и хората” ще бъдат връчени наградите „Най-зелен град”. На церемонията ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на околната среда и водите Нона Караджова и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ.

В 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Николай Русинов - Чеци, обвинен в убийството на Яна Кръстева.

От 09:50 часа в „Зала Сити”, хотел „Бест Уестърн Плюс Сити”, ул „Стара планина” № 6, гр. София ще бъде учредена Регионална мрежа за сътрудничество в Югозападния регион на всички заинтересовани страни от предотвратяване на проявите на неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения.

От 10:00 ч. в зала „Шипка“ на хотел „Кристал Палас“, гр. София, ул. „Шипка“ № 14 ще се проведе работната среща на тема: „Социални услуги в общността за хора с увреждания чрез подкрепа и професионално образование – Опитът на Националния институт за хора с увреждания YAI Network, САЩ“.

От 10:30 часа в Зала 1 на Централния военен клуб, на бул. „Цар Освободител 7” Гражданско движение „ДНЕС“ и Българската православна църква официално ще открият и дадат начало на Националната доброволческа инициатива „ДНЕС помага” в помощ на трудноподвижните и самотни възрастни хора и граждани с физически и зрителни увреждания.

В 11.00 ч. в зала „Запад” в Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Закон за предучилищното и училищно образование”. По-рано - в 10.15 ч. пред парламента родители и граждани ще протестират срещу предстоящото приемане на Проектозакона за предучилищно и училищно образование.

От 11.00 ч., в зала „Музейна” в сградата на БЧК (бул. „Дж. Баучер” 76) Планинската спасителна служба към БЧК ще даде пресконференция.

В 11.00 часа състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Мирослав Йончев, който задържан с Антон Петров-Хамстера и Цветко Цветков.

От 13.00 ч. в Музея на съобщенията, ул. „Гурко”6 заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин ще пуснат в употреба пощенско-филателно издание, посветено на 20-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете държави.

От 13.00 часа, в столичния квартал „Горна баня” ще бъде открит за експлоатация главен канализационен колектор.

От 13.30 часа ще бъде прерязана лентата на последния от общо четири колектора в столичния район „Овча Купел”.

В 14.00 часа Аула "Максима" на УНСС ще се проведе среща-дискусия с д-р Николай Цонев на тема „Пазарна икономика и социална отговорност”.

От 15.30 ч. в зала 106 на УНИБИТ ще се проведе пресконференция по проект „Дистанционно обучение по библиотечно-информационни науки, печатни комуникации и науките за културното наследство”.

От 18.00 ч. в зала „Тържествена” на Университета за национално и световно стопанство ще бъдат връчени дипломите на втория випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“ между УНСС и Университета Нотингам Трент.

От 18.00 ч. в Kонферентната зала на СУ„Св. Кл Охридски" (II етаж, Северно крило) ще бъде прожектиран филмът “Уникалността на финландския дизайн”.

В 19.00 часа в Casa Sicilia България, ул.“Ангел Кънчев“ 3, София ще бъде открита благотворителна фотографска изложба в полза на каузата на Децата с онкохематологични заболявания на Недялко Дервенков и Светослав Калчев на тема: "Любов от Тайланд, земята на усмивките"

От 19.00 часа в хотел „Феста София” ще бъде представена изложбата „Капчица любов”.

В 19.00 часа в Дома на киното ще бъде представена премиерата на филма за Голо Бърдо „Разбърканите нишки"

В „Кемпински хотел Зографски", София за единадесети пореден път ще бъдат раздадени годишните награди „Сграда на годината”.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА „Техно Контрол” АД ще даде пресконференция на тема „Представяне на продуктите на испанската фирма „Техно Контрол", специализирана в производството на антитерористични и антиексплозивни материали”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА Съветът за електронни медии (СЕМ) ще даде пресконференция на тема „Защитата на децата от неблагоприятно медийно съдържание с акцент върху изпълнението на чл. 76 от Закона за радиото и телевизията Как телевизията влияе върху това какво ядат, мислят и преживяват нашите деца?”.

В 11.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема „Устойчива образователна интеграция - Весели уроци под дъгата (един проект за устойчива образователна интеграция)”.

В 12.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема „Адвокати за промяна в съдебната система”.

В 13.00 часа в София прес движение „Модерна България” ще даде пресконференция на тема „Основни насоки за запазване и развитие на модерната национална културна политика в България”.