При поледица затварят надлеза за Созопол

Архив Бургас

12-12-2012, 08:30

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Пътният въздел в Бургас бе открит в началото на туристическия сезон, за да отпуши движението към к-с "Меден рудник" и курортите на юг

Надлезът за Созопол на кръговото кръстовище в Бургас, добило популярност като Детелината, може да бъде затворен при голяма поледица. Това предупредиха от общината преди задаващия се студен фронт, който тези дни ще удари със снеговалежи и Черноморието, пише в. "Твоят ден".
"Има такава вероятност и сме я обсъдили с кмета и пътна полиция, но ще преценим според ситуацията", обясни шефът на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към кметството Веселин Василев. Според него обаче евентуалното затваряне на надлеза нямало да се отрази на трафика, тъй като наблюденията на общината показвали, че след лятния сезон вторият етаж на кръговото се използвал от много малко коли.
Пътният въздел в Бургас бе открит в началото на туристическия сезон, за да отпуши движението към к-с "Меден рудник" и курортите на юг.
Междувременно се разбра, че бургаските депутати ще искат допълнително средства за снегозащитни огради по магистрала Тракия в участъка между Карнобат и Бургас, който всяка зима при виелици затваря заради образуващите се преспи. Според шефа на Областното пътно управление Митко Порязов, за да бъде отворен при силен снеговалеж били необходими още 10 км. огради. В момента се изграждат защити само на пробен участък в началото на аутобана при Карнобат.
"Не е редно при наличие на нова магистрала при зимни условия да се използва стария път през Айтос", коментира водачът на групата бургаски депутати от ГЕРБ Димитър Бойчев. Вчера той и шефът на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков инспектираха намясто проблемния участък на магистралата.