Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

12-12-2012, 06:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Чака ни мразовит, но пълен с интересни събития ден

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще бъде студено и ветровито. Облачността над странатаот юг ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между минус 2 и 3°, в Пловдив – около 2°.

В планините облачността също ще намалее, но преди обяд на места все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен вятър от запад, с който ще нахлува студен въздух. Дневна температура на 1200 метра около минус 6°, на 2000 метра минус 12°.

Въпреки студеното време днес ще има много интересни събития под Тепетата. Кметът на район „Източен“ Петър Петров ще представи от 10.30 часа свършеното през първата година от втория си мандат на управление в района. На отчета в малката зала на бившия ресторант „Огледалото“ – бул. „Цариградско шосе“ № 8 ще присъства и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Възпитаници на 13 професионални гимназии от Пловдив пък ще украсят по една коледна елха с подръчни материали, с които работят в училище - платове, авточасти, дървени и електронни елементи и т.н., за да представят красотата и спецификата на изучаваните от тях занаяти. Окичването ще се осъществи от 10:30 до 12:00 часа на площада пред общината. След това елхите ще бъдат разположени на Главната улица, като част от празничната украса на града.

От 11 часа символично прерязват лентата на специална стая в основно училище „Георги Бенковски" наречена Игротека ''Планета талант''. В нея децата от 1-ви до 3-ти клас сами избират как да изявят умения и интереси чрез игри и творчество. Стаята е обзаведена по спечелен проект и е на стойност малко над 9800 лева.

Началото на кандидатстудентската кампания за академичната 2013/2014 пък официално ще бяват днес от Филологическият факултет на Пловдивския факултет „Паисий Хилендарски”. Деканът доц. д-р Живко Иванов и преподаватели ще представят всички инициативи, нови специалности и начини на кандидатстване на пресконференция от 11:00 ч. в Заседателната зала на Ректората на ПУ.

Вътрешният министър Цветан Цветанов ще пристигне в Пловдив днес. Той ще гостува, за да изнесе лекция за действията на държавата срещу трафика на хора и черния пазар за човешки органи. Презентацията ще се проведе в зала 1 на Аудиторния комплекс на МУ Пловдив и е с начален час 14:30. 

От 18 до 20 часа пък ще бъде отоврена работилница във „Форум Тракия“, където всеки желаещ може да сътвори уникални коледни картички, свещници и сурвачки. Материалите са осигурени от екипа на търговския център. Преди Коледа компетентно жури ще даде оценка на творбите и най-добрите ще получат специални подаръци.

От 19 часа ще бъде открита новата Италианска уличка в Пловдив - в комплекс „Тракия Плаза“, ул. „Съединение“ 41, в центъра на район Тракия. Там ще отоври врати и бар „EXPERIA“ като за настроението на гостите му ще се грижи актьорът Краси Радков, който ще се превъплъти в своите герои - Отец Нафарфорий, Шишо Бакшишо, рапърът Цеко Сифоня и баба Вуна.

След огромния успех във Виена, Братислава и Брюксел, великоленпният моноспектакъл на Елена Атанасова „Sex без захар”, се завръща на пловдивска сцена днес от 19 часа. Спектакълът е отличен с награда за най-добра женска роля от Международния фестивал на моноспектаклите "BGMOT" 2012.

18 пловдивски двойки ще сключат брак на днешната уникална дата 12.12.2012 г. Днес е последната възможност, когато ден, месец и година ще си съвпаднат. Подобно повторение няма да има до края на века. Сватбите са планувани както преди обед, така и след 14 часа паралелно в двете обредни зали в града. Двойките ще се вричат във вярност от 10 до 11, 30 часа и от 14 до 16, 30 часа.