Най-търсеното в Гугъл за 2012 ...

Животът

12-12-2012, 09:08

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Уитни Хюстън, Gangnam style на Сай и новата лента на Джеймс Бонд водят класацията

Уитни Хюстън, Gangnam style на Сай, Евро 2012 и летните Олимпийски игри са сред най-търсените теми за 2012 г. в британската търсачка на Гугъл (Google.com), пише в. "Дейли телеграф".

Търсачката обяви ежегодната си класация на най-търсените от нейните британски посетители информации.

В списъка на най-търсените на първо място е покойната Уитни Хюстън, починала на 11 февруари.

Следват я херцогинята на Кембридж Катрин, певецът Гари Барлоу, колежката му Тулиса, британската олимпийка Джесика Енис.

В този списък са й принц Хари, спринтьорът Юсейн Болт, футболистът Фабрис Муамба, който получи сърдечен удар на терена през март и беше принуден да се оттегли от спорта, американският плувец Майкъл Фелпс, тенисистът Роджър Федерер, британският олимпийски шампион Анди Мъри и др.

В класацията на най-търсените теми попадат на първо място Европейското първенство по футбол, следвано от Олимпийските игри в Лондон, като най-често в тази насока е била търсена информация за закупуването на билети.

В сферата на новите технологии британците са търсили най-много в Гугъл през 2012 г. информации за третото поколение на айПад на "Епъл", появило се по Великден, както и за мини версията на айПАд, за айФон 4S и за Самсунг Галакси 4S, пишат БГНЕС и БТА.

Най-търсеното музикално видео и музикално парче са Gangnam style на южнокорееца Сай.

Най-търсеният филм е новата лента за Джеймс Бонд - "007 координати:Скайфол".

В класацията за най-търсените политици на британския Гугъл попадат на първо място министърът на здравеопазването Джереми Хънт, следван от кмета на Лондон Борис Джонсън.

Нито един от партийните лидери не се озовава в челната десетка.

Британците са търсили в Гугъл и отговорите на определени въпроси като най-задаваният е бил "какво е любов?", следван от не толкова философските "какво е iCloud?" и "какво е 3G?".