Дебелата вежда решително се завърна

Бургас Лайф

12-12-2012, 10:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Модата на силния грим си тръгна, остана само стила на Брежнев над очите

Бургаските дами вече напълно привикнаха към екзотичния моден полъх на дебелите вежди, които се очертават като тенденция в грима през последните две години. Освен че вече навсякъде се провадат нужните продукти за въпросното удебеляване, бургазлийките се сляха с натуралната линия почти изцяло и повлияни от турските сериали.

Нежни, невинни и много деликетни ще трябва да изглеждат обаче  през този зимен сезон бургаските дами за да бъдат в крак с последните модни тенденции в грима. "Горещите, ярки цветове, които напомнят за лазурното лято ще бъдат заменени от земни тонове и минимално количество туш на миглите", обяснява експертът от представителството на световна компания за грим  – Даниела Динкова.

По думите й, най-новите тенденции превръщат дамите от цветни и пищни птици в непорочни създания, с едва доловим намек за грим и голяма доза изтънченост. За сметка на ефирния акцент върху клепачите, то веждите на нежния пол трябва да са по мъжки силни. Дебела и плътна дъга продължава да е последен писък на модата.

За съжаление веждите взети на заем от Брежнев не са дарени по природа на вяска жена, затова пък модният експерт съветва да се използват специалните трикове за уплътняване. "Екзотични плътни и разрошени вежди – почти момчешки. Това е хитът, в комбинация с натурален грим в земни тонове. Ефектът е постижим, с пудра за вежди, фино подчертаване или контуриране, в зависимост от нанасянето”, обяснява още Даниела Динкова.

Според представителката на световната марка за професионален грим, най-важна в случая е работата с четката за вежди, тъй като нанасянето със специалната пудра за тях не става с един замах.

"Не бива да се напластява от пудрата, особено ако лицето на жената е по-бледо или светло, трябва да се работи деликатно и върху косъма, за да не се фиксира твърде явно кожата отдолу", разяснява Динкова.