"Детелина", ама нова, може да получи Бургас до 2015-а

Мисия Бургас

12-12-2012, 10:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Проектът за пътен възел до Българово събужда икономиката на малките общини

До края на годината трябва да е напълно готов проектът към Държавна агенция "Пътна инфраструктура” за новото кръгово движение до град Българово, което ще включи в автомагистрала "Тракия” три напълно откъснати общини по протежението на пътя, съобщи за BurgasUtre кметът на град Българово Йордан Йорданов.

"Това ще е голям плюс за всички общини  - Айтос, Средец, Камено и за нас от Българово. За рафинерията пък буквално е един пряк път, защото те имат два натоварени портала от страната на Братово и на Ветрен, от където и да тръгват, цистерните обикалят страшно много и натоварват движението”, коментира кметът на Българово за новата "детелина".

Според бургаския депупат и председател на парламентарката Комисия по транспорт и съобщения в НС – Иван Вълков на този етап най-важното по него е да се подготвят всички разрешителни.

"Въпросът е да не го оставяме, защото и преди е започван, но когато е трябвало нещата да се зъвшат това не е станало. Сега смятам, че с общи услия ще можем да реализираме проекта за следващия програмен период и да осигурим необходимите средства за изграждането на съоръжението”, сподели Въклов.

По думите му, на този етап най-важната задача по проекта е да бъде доказана необходимостта от този трафик. Иван Вълков е оптимист, че с общи услия на централна и местна власт този проект ще стане факт. "Като председател на транспортната комисия аз ще съдействам напълно за да може в този период да се изкарат всички важни инфраструктурни проекти, а средствата да бъдат осигурени”, коментира още Вълков.