Студ и мизерия в Спортното училище

Мисия Пловдив

12-12-2012, 10:38

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До края седмицата изтича срокът за подписване на споразуменията

Студът и мизерията в спортното училище в Пловдив достигнаха своя връх. Здравната инспекция запечата залите заради липсата на осветление, отопление и вода. Така от няколко дни възпитаниците на спортното училище учат спорт само на теория, тъй като на практика няма къде да тренират.

Училището отказва да плаща консумативи в спортните зали, къдете тренират неговите ученици, с мотива, че няма пари и че залите са общински. Заради липсата на отопление температурите тук са смразяващи, учениците няма къде да се изкъпят след тренировка, а липсата на течаща вода затвори и тоалетните, предава бТВ. Заради риска от разпространение на зарази здравните инспектори забраниха достъпа до 9 спортни зали.

Тренировките на децата са спрени. Учителите преподават само теория. И ако времето позволи - тичане по двора. Учениците пък се чудят с какво ще ги изненада всеки следващ ден.

„От пети клас тренирам и досега сме нямали проблеми. Губим форма, не знам после как ще наваксваме”, казва Захари Георгиев, който тренира вдигане на тежести.

Междувременно спортното училище вече е с нов директор след като от просветния инспекторат решиха да отсранят досегашния Любо Жилков. Новата директорка е категорична,че спортните клубове трябва да плащат част от консумативите,но първо трябва да подпишат договори с общината за ползването на общинската база.

От община Пловдив са категорични, че вече няма да поемат изцяло задълженията на клубовете. На всеки спортен клуб ще бъде предложено подписване на споразумение, според което сметките ще се делят в различни проценти между община, училище и спортни клубове.

По информация от общината над 30 процента от залите се ползват от частни клубове, които трябва да се бръкнат в джоба и да поемат своя дял от сметката. Дали това ще се случи, ще стане ясно до края на седмицата, когато изтича срокът за подписване на споразуменията.