Мъри води Хичо и Сърмов в Ботев

Спорт

12-12-2012, 10:58

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Николай Димитров е цел №1 на "канарчетата"

Новият наставник на Ботев (Пд)  Станимир Стоилов-Мъри вече усилено работи по зимната селекция на тима. Първите 2 набелязани цели са футболистите на турския Касъмпаша  Николай Димитров-Хичо и Георги Сърмов, твърди “7 дни спорт”, цитиран от SPORTLINE.BG. Специалистът е работил с двамата по време на престоя си в Левски и смята, че ще му бъдат полезни и при “канарите”.

Ръководството на “жълто-черните” ще се опита да удовлетвори желанието на треньора, въпреки, че цената на лявото крило и опорния халф не е никак малка, а и играчите имат дългосрочни договори. През лятото Ботев вече направи един опит да привлече Хичо и Сърмов, но тогава турците поискаха 1 милион евро за двамата. От тогава обаче Димитров е твърда резерва и цената му е паднала драстично, докато Сърмов получава повече шансове за изява.

Именно Хичо е приоритет за Ботев и “канарчетата” ще насочат усилията си към него. Пловдивчани търсят остър флангови играч а Димитров е от този тип. На Колежа вярват, че при Мъри 25 -годишният футболист ще разкрие потенциала си и ще помогне на отбора да осъществи целите си.

Другият вариант за ляво крило пред Ботев е Милен Василев, който наскоро скъса с Миньор. За неговият подпис обаче канарите ще трябва да се надцакват със столичния гранд Левски, който също иска Българския Гарет Бейл.