Мъри: С удоволствие ще бия Левски

Спорт

12-12-2012, 12:17

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Стоилов се прицели в трофеи и участие в Европа с Ботев

Новият наставник на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов се закани на бившия си отбор - Левски, още с представянето си на стадион "Христо Ботев". "Канарчетата" срещат "сините" още във втория пролетен кръг на "А" група. "За мен ще е удоволствие да бием Левски, заяви Стоилов. - Не искам нищо друго, освен победа в този мач".

Мъри се прицели в трофеи и участие в Европа с Ботев и отново обеща да е радетел за правилния футбол. "В моята кариера съм печелил трофеи във всеки клуб, в който съм бил. Тук съм за победи не само в България, но и в Европа. Който играе правилен футбол, постига резултати рано или късно. Дисциплината при мен ще е закон, няма да е само по желание. Не съм по големите обещания, мога да обещая само работа и честност, в това съм сигурен", добави наставникът.

Бившият национален селекционер коментира информациите, че бившият му възпитаник в Левски - Николай Димитров-Хичо, може да заиграе под негово ръководство в Пловдив. "Не вярвам играч, който печели добри пари и купи в чужбина, да поиска да се върне в България", категоричен бе Мъри. "Последните два съществени трансфера на български играчи станаха под мое ръководство, добави още той. - Домовчийски премина в Германия, а Станислав Манолев в ПСВ. Работил съм с почти всички добри млади наши футболисти. Имам идеи за Тодор Неделев как да сигне нивото на другите легенди в Ботев", завърши наставникът.

Мъри уточни още, че внася промени в зимната подготовка на тима. Тя започва вместо на 7-и, на 4-и януари, а "жълто-черните" ще пътуват за Александрополис на 6-и. Вторият лагер ще бъде в Агия Напа в Кипър, но дати не са уточнени, както и съперници.