София - най-зелен град, Фандъкова цъфти

Мисия София

12-12-2012, 14:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ние сме Швейцария в региона, радва се и Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев връчи на Столична община наградата за най-зелен град на България в категория "Населено място с над 200 000 жители".

Инициативата е в рамките на национална кампания "Зелена България", която се състои за втора поредна година и е финансирана по Оперативна програма "Околна среда".

Критериите, по които са оценявани градовете тази година, са на базата на количеството спестени въглеродни емисии на глава на населението и на базата на мерките за енергийна ефективност, които предприема съответната община.

"Едва ли София някога е била толкова красива, чиста и озеленена", отбеляза президентът Росен Плевнелиев и определи кмета Йорданка Фандъкова като един добър стопанин на града.

Според него България е символ на една малка Швейцария в този регион.

"Учейки се от грешките си заедно ще успеем, защото краят на света не идва и човечеството тепърва започва своето развитие", каза още президентът.

Йорданка Фандъкова благодари за наградата и каза, че през изминалите две години Столична община е обновила над 100 обществени сгради с цел енергийна ефективност като за следващата 2013 г. общината вече е спечелила проекти за ремонтирането за над 30 детски градини и училища.
"Формулата за успех на Столична община включва последователност, упоритост и работа", каза още щастливата Фандъкова.