Борисов за Цветанов: Той е следващият премиер. Шегичка!

Политика

12-12-2012, 16:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не е искал да засегне президента, оправдава го премиерът

Цветан Цветанов ще бъде следващият премиер на България! Това обяви на шега министър-председателят Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос защо Цветанов се държи като премиер на България, след завръщането си от САЩ.

"Той е следващият премиер. Защо да не стане премиер?", отбеляза Борисов, но бързо побърза да уточни, че се шегува. "Това е една коледна, новогодишна шега", застрахова се премиерът.

Той оцени високо своя вътрешен министър и заяви, че работата му е прекрасна.

"Пожелавам на всеки, когато отиде в Америка, така да го посрещат, както министър Цветанов. Пожелавам на всеки, когато отиде във Великобритания така да го посрещат. И в момента водят операция, много успешна, виждате. Това пожелавам на всички", допълни още премиерът.

Той взе отношение и по противопоставянето между Цветанов и президента Росен Плевнелиев.

"Случва се. Хората са много уморени. Знаете колко операции направиха само за няколко дни – фабриката за цигари, и какво ли не още. Възможно е, когато понасяме цялата политическа отговорност в най-голямата криза, някой път отстрани да се получи изказване, което да засегне някой", отчете Борисов и продължи:

"По никакъв начин не е искал да засегне президента, просто, когато се дават оценки непрекъснато, някой път човек се изнервя и може да каже нещо... Аз неслучайно вчера и с Росен се видях, с президента Плевнелиев, и това е – никакво напрежение и нещата действително се приемат такива, каквито са, нормално".