Виктория Волей отново домакин на „Дерби къп”

Спорт

12-12-2012, 17:19

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Мачовете са в залата на СОУ „Цар Симеон Велики” на 15 и 16 декември

На 15 и 16 декември в Пловдив ще се проведе традиционният волейболен турнир „Дерби къп“. Тази година организаторите от ВК „Виктория волей“ и фирма „Дерби“ решиха надпреварата да е за момчета младша възраст. Покана за участие получиха отбори, които до момента не са взимали участие в турнира. Освен домакините от „Виктория волей“ в залата на СОУ „Цар Симеон Велики“ публиката ще види още тимовете на „Добруджа 07“ - Добрич, „Етникос“ - Александрополис и националния отбор на България за прекадети.

Отборите на Виктория волей и Добруджа играха финал на републиканското за момчета до 15 години през лятото, а момчета от Етникос са един от най-добрите отбори в тази възраст в Гърция. Малките лъвчета пък са Балкански шампиони и турнирът е част от подготовката им за международния календар през 2013 година.

Съставът на домакините, който е воден от наставника Петър Костадинов, ще е без двама от водещите си състезатели. Трифон Лапков и Станислав Драмов са на подготовка в Турция с националния отбор за кадети. Останалите национали на Виктория ще играят за клуба си, а селекционерът на предкадетите Драган Иванов ще използва в турнира състезатели от разширения състав на националния отбор.

„Турнирът трябва да запълни бедния календар в тази възраст. Тези момчета се нуждаят от повече мачове. Решихме да вдигнем нивото на турнира с поканата към гърците от Етникос и участието на националния отбор на България“, заяви главният организатор на „Дерби къп“ Васил Меретев.

Традиционно са предвидени награди за победителите и индивидуални призове за най-добрите на отделните постове.