Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

13-12-2012, 06:53

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Зимно слънце и ниски температури чакаме днес

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще бъде слънчево, но студено. В повечето райони до обяд ще има умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максимални температури за страната - между минус 3° и 2°. В Пловдив – около 1°.

В планините ще остане ветровито, но постепенно през деня силният северозападен вятър ще отслабне до умерен. По високите места се очаква предимно слънчево време. Максимална температура на 1200 метра - около минус 5°, на 2000 метра - около минус 12°.

Освен мразовит, четвъртък обещава да бъде и богат откъм събития. От 10:00 ч. в пресклуба на БТА в Пловдив ще се състои пресконференция по повод успешното и предсрочно завършване на проект: Корекция и подпорни стени на левия бряг на река Марица. Тя ще бъде водена от заместник-кметът Димитър Кацарски.

От 11.00 часа в заседателната зала на Община Пловдив пък пресконференция ще даде заместник-кмета Георги Титюков. Той ще обяви тазгодишните призови десетки в конкурса за "Спортист на Пловдив" в категориите мъже, жени, юноши и девойки.

Пресконференцията ще се проведе и от 10:30 ч. в зала „Компас” на новия Конферентен център на Ректората на ПУ. Там ще бъде представен проект за електронно обучение на стойност 767 959 лв. Той ще се реализира в рамките на 2 години по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.”, като преподаватели от университета ще преминат специализирано обучение как да водят дистанционни лекции.

От 12.00 часа, в централата на ул. „Гладстон” 13 пресконференция по актуални градски проблеми ще дадат Славчо Атанасов, секретарят на партия Национален Идеал за Единство Слави Георгиев и членът на националното ръководство на НИЕ Борислав Инчев.

Час по-късно в администрацията на район „Централен“ ще бъдат наградени победителите в ученическия фотоконкурс на тема „Улови мига на доброто“. Отличените снимки вече са изложени във фоайето на районното кметсво. Заради проявения силен интерес се обмисля фотоконкурсът да се превърне в ежегоден.

Днес от 10:00 часа стартира вторият по рода си базар с ръчно изработени предмети за дома и подаръци. През следващите три дни той ще очаква купувачи на партера на мол Галерия. Събраните средства ще отидат в полза на дневния център за възрастни хора с увреждания към КСУ „Свети Георги”.

Институтът за исторически изследвания, Регионален исторически музей – Пловдив и академично издателство „Проф. Марин Дринов” пък канят пловдивчани на премиерата на сборника „Балканските войни 1912 – 1913”. Тя ще започне в 17:00 часа в зала „Съединение” на историческия музей.

Час по-късно във „Форум Тракия“ отново ще бъде отворена работилницата, където всеки желаещ може да сътвори уникални коледни картички, свещници и сурвачки. Материалите са осигурени от екипа на търговския център. Преди Коледа компетентно жури ще даде оценка на творбите и най-добрите ще получат специални подаръци.

В "Синята къща" на ул. "Архитект Пеев" №6 в Стария град от 19:00 ч. младежката ЛГБТ организация под Тепетата инициира „писатон“ (писане+маратон=писатон). Кампанията има за цел да събере защитници на човешките права, които да пишат писма до институции, отговорни за груби посегателства срещу личности и цели общности. Акцент ще бъде случаят на 25-годишния студент по медицина Михаил Стоянов, който през 2008 г. е пребит до смърт заради своята предполагаема хомосексуална ориентация. Две години по-късно полицията случайно попада на предполагаемите убийци, но дело срещу тях и до момента няма.