Vienna Mozart Orchestra свирят в Пловдив

Пловдив Лайф

13-12-2012, 07:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Звездите на класическата музика отсядат под Тепетата с куп претенции

С много Коледно настроение и със специални изисквания пристигат в Пловдив музикантите от Vienna Mozart Orchestra. Те носят изтънчения дух на XVIII век и съответно желанията им по отношение на настаняване, кухня и транспорт са различни от традиционните.

Едно от изискванията на оркестъра е да има две отделни стаи, в които да се съхраняват автентичните костюми, перуки и пюпитри. Реквизитът им е застрахован за рекордна сума и е важно да се съхранява по подходящ начин. Това желание ще бъде изпълнено от Парк Хотел Санкт Петербург. В хотела ще се организира и специално посрещане за Vienna Mozart Orchestra с класно вино, френски сирена и подбрани специалитети. По настояване на музикантите те ще бъдат настанени на по-високите етажи, където ще могат да се насладят на пълно спокойствие.

Поради огромния интерес за Коледния концерт на Vienna Mozart Orchestra в Пловдив се пускат специални допълнителни места. Част от публиката ще бъде само на една ръка разстояние от музикантите, тъй като ще бъдат осигурени ограничен брой места на самата сцена, по модел на големите класически сцени, неизменна част от културния живот на австрийската столица. Новите специални места се предоставят по инициатива на Община Пловдив и по-специално на кмета инж. Иван Тотев. Преференциалните цени са от 40 и 60 лв. Концертът в Пловдив е днес в Концертна зала, от 19 часа.