Отвориха за движение пътя Русе - Шумен

Региони

13-12-2012, 08:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Всички автомобили трябва да са с вериги

Път I-2 "Русе - Шумен" е отворен за движение на моторни превозни средства, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места заснежени и частично заледени, като пътните служби ги почистват и обработват. Проходими са при зимни условия. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала, уточняват от СБА.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и през прохода Пампорово, Рожен и Печинско и по пътя Велинград - Сърница, Батак - Доспат, Велинград - Ракитово, Ракитово - Цигов чарк, Гоце Делчев - Доспат, Сърница - Доспат и Девин - Михалково. Товарните автомобили да са с вериги по пътя от село Жиленци до ГКПП Гюешево и по пътя Кюстендил - Дупница в местността "Черна нива". Заради навявания временно е затворен пътят Старо село - Кубрат в разградския му участък.

По същата причина е силно затруднено движението между селата Белица - Стефан Караджа, Черногор - Главиница и Ситово – Дулово. Пътната обстановка в Силистренска област е усложнена. През нощта няма натрупана нова снежна покривка, но силният вятър изнася снега от нивите върху пътните платна, особено в равните оголени участъци, където няма снегозащитни пояси.

На АМ "Хемус" - ОПУ - Варна и Шумен, е затворена в участъка от п.в. Каспичан до п.в. Ветрино. Движението е пренасочено по път І-2 Русе - Варна през Нови пазар - Ветрино и по път ІІІ-208 "Ветрино - Провадия" до п.в. Ветрино. На АМ "Тракия" - ОПУ- Бургас, от Карнобат до Бургас, е затворена за движение на МПС до 15 декември. Движението е пренасочено по път І-6 през Карнобат, Айтос, Ветрен и обратно.