Умишлен палеж унищожи бутик в центъра на Благоевград

Крими

13-12-2012, 09:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Огънят е унищожил изцяло стоката в магазина и склада

Умишлен палеж унищожи бутик в центъра на Благоевград тази нощ, съобщава БГНЕС.

Огънят пламнал към 3 часа след полунощ, като от стихията е изгорял бутик от около 50 квадратни метра за маркови облекла на ул. "Тодор Александров" 22 в централната пешеходна зона на града.

Според първоначалната информация палежът е умишлен. Продавачка в павилион за цигари, намиращ се срещу бутика, чула гръм, магазинът пламнал, видяла и мъж да побягва по ул. "Петко Д. Петков". Огънят е унищожил изцяло стоката в магазина и склада, на съседния магазин за обувки е счупена витрината.

Две пожарни близо час и половина са гасили огъня. Пламнал е и апартаментът на възрастна жена, намиращ се в 4-етажната кооперация над магазина.

Макар и цялата опушена от дима, тя е успяла да загаси завесите на пламналия си дом, не е пострадала, но на жилището й са нанесени материални щети.

Бутикът се ползва под наем, помещението е собственост на благоевградската фамилия Шимбови. Преди да се превърне в бутик за дрехи и магазин за обувки, помещението бе кафе-бар "Диана-7".

Днес през деня предстои оглед на местопроизшествието, който ще установи вида на използваната запалителна течност. В 10 часа днес в Благоевград пристига вътрешният министър Цветан Цветанов, за да открие изложба срещу трафика на хора.