Джигитът рекордьор: Без книжка, с катастрофи...

Животът

13-12-2012, 10:48

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Неграмотен, без технически преглед на Голфа, без светлини, но със 7 души в колата. Това е Христо Спасов

Неграмотен, без книжка, без технически преглед, без гражданска отговорност и без светлини. Пиян, който катастрофира със 7 души в колата, вместо допустимите 5. Това е Христо Спасов – вероятно най-нередовният шофьор в България, съобщава bTV.

Катастрофата става преди година и половина, когато почерпеният мъж се блъска в колата на Любомир Анастасов. За щастие тежко ранени няма, но двете коли са напълно негодни за бъдеща употреба.

Установено е, че над 4 часа по-късно водачът на голфа все още има промил и 15 концентрация на алкохол в кръвта. Пътната ситуация и фактическата вината за катастрофата обаче не се изяснява на място, а трезвият и редовен документално водач Любомир Анастасов бил убеден, че виновен е пияния Христо от Самоков.

Затова Анастасов очаквал гаранционния фонд на "Гражданска отговорност" да му изплати обезщетение за вече негодния му автомобил. Но не станало така. Година и половина по-късно Гаранционния фонд отказва да плати, тъй като пътната ситуация е спорна.

Според експертите толкова време след катастрофата е твърде вероятно Любомир да се окаже виновен и да не получи нито стотинка, въпреки че има застраховка "Гражданска отговорност" и въпреки, че другия водач е пиян, без книжка, без застраховка и без технически преглед.

Пред камерата на bTV нередовният шофьор Христо Спасов заяви, че е много добър шофьор и няма книжка, само защото не може да чете и да пише. И въпреки това мъжът от ромски произход признава, че в нощта на катастрофата е пил, защото е бил на сватба.

"Зелено беше. И той ми пресича пътя. Аз некъде съм карал със 60-70, бием спирачки, а той ми се удари в задницата, а аз съм бил с предимство", категоричен е той.

В разказа си пишман шофьорът признава, че често му се случва да се качва зад волана пийнал, но това не му пречело, защото обикновено пиел „само” по една-две бирички.

Явно във вечерта на катастрофата обаче той е бил доста пиян, след даже и не е разбрал, че шофьорът на колата, с която се е блъснал, е мъж, а не жена.

"По принцип аз не можем да ти кажем кой е виновен, ама аз мислим, че тя е виновна. И тя ми пресече пътя", отчете с неособена убедителност мъжът.

Проверката с дрегер е потвърдила, че другия шофьор в инцидента – Любомир, е бил трезвен. Въпреки това кой е виновен за катастрофата остава недоказано.