Голям обир на злато, Пловдив блокиран (СНИМКИ)

Животът

13-12-2012, 11:32

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Въоръжени маскирани ударили ателието тази сутрин

Дързък обир на злтарско ателие на улица Възход в квартал "Столипиново" вдигна на крак пловдивската полиция. Униформени патрули блокираха изходите от града. Засилено полицейско присъствие има и по автомагистрала "Тракия".

Обирът бил извършен тази сутрин около 8:40 ч. Бандитите нападнали собственика на златарското ателие, точно когато отварял. Апашите били маскирани и носели пушки. Задигнали голямо количесто бижута и избягали с автомобил Фолксваген Пасат. По-късно колата била намерена запалена на ул. ”Д-р Селимски”. В момента извършителите се издирват.

След обира из махалата плъзнаха всякакви слухове. Според невръстен очевидец, който наблюдавал екшъна от балкона на близкия панелен блок, обирджиите били четирима. Той посочи, че апашите са носели маски на лицата и са отмъкнали 4 чувалчета злато. Носеха пушки-помпа и избягаха с Опел, заяви пред Plovdivutre.bg ученикът. Много се спекулира и за количеството на задигнатото злато. Според някои в квартала то е минимум 10-20 кг. По думите на друг златар от същата улица апашите може да са отмъкнали максимум 35 кг. злато, тъй като сега бил слаб сезон. Мнозина подозират, че обирджиите са следили ателието и че вероятно са "мутри", а не роми.