Има Facebook, няма секс

Животът

13-12-2012, 12:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Социалните мрежи унищожават интимния живот живот

И без експертите да ни го натякват е ясно, че социалните медии и сексът не вървят ръка за ръка.

Но в Англия започнаха да бият камбаната за тази опасност. Социалните мрежи унищожават сексуалния живот на британците, защото те губят прекалено много часове вечерта в интернет пространството.

Хората си лягат 90 минути по-късно, отколкото преди десет години, защото седят в леглото, използвайки Facebook и Twitter. Изчислено в часове - вместо в 22.30, сега на Острова затварят очи в полунощ.

Разликата от час и половина минава под завивките да се пишат статуси и да се споделят снимки. За това признават 46% от анкетираните.

15 на сто пък са още по-откровени и са заявили, че правят по-малко секс заради прекомерното стоене в социалните мрежи. Средно британците спят седем часа и половина по-малко на седмица спрямо десет години по-рано, което се равнява на 360 часа годишно.

Сърфирането в интернет е най-популярният навик в леглото, практикуван от 25% от британците. 15% гледат шоу програми по телевизията, а 13% влизат в социалните мрежи. Две трети от британците под 30 години, анкетирани от сайта broadbandchoices.co.uk, признали, че влизат във Facebook и Twitter.