Дъстли Мулдер отказа нов договор с Левски

Спорт

13-12-2012, 13:10

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Холандецът искал 4 000 евро отгоре

4000 евро на месец делят Левски от нов договор с Дъстли Мул­дер, предаде sportline.bg, цитирайки "Стандарт".

Холандецът отказа да преподпише със "сини­те", докато не му вдиг­нат заплатата. Догово­рът му изтича през ля­тото, а на "Герена" не искат да изпуснат хо­ландеца.

Той записа силна есен и дори успя да се отпуши за пръв път, откакто дойде на "Герена" срещу Монта­на. Защитникът обаче събра очитe на съотбор­ниците си срещу Черно море за купата, когато вкара цели два гола. Постижението вдигна самочувствието му и той е поискал да се изравни по пари с остана­лите основни играчи на "Левски". Мулдер се надява, че сините ще го оценят подобаващо, за­щото у нас му харесва и не иска да се мести. Той и е единственият чужде­нец на "Герена", който кара зимната си вакан­ция у нас. Харесва му как в България се посреща Нова година. На този етап обаче "сините" мълчат за предложени­ето му.
 
Не така обаче стоят нещата със Сьорд Арш. Той трябва да си наме­ри отбор, който ще брои 250 000 евро за него. То­ва е цената, която му за­коваха "сините". Те пла­тиха 350 000, за да го привлекат през лятото на 2011 г. На „Герена" успяха да избият една част от сумата с даване­то му под наем в Китай.