Бургас - атрактивна локация за Виетнамския бизнес

Мисия Бургас

13-12-2012, 15:27

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Организиране на тематични турове до интересни дестинации във Виетнам за български туристи и интригуващи морски, исторически и археологически маршути в Бургаско пък бе другата тема на разговор между кмета Николов и виетнамския посланик Н.Пр. Ле Дък Лиу

Възможността за организиране на тематични турове до интересни дестинации във Виетнам за български туристи и интригуващи морски, исторически и археологически маршути в Бургаска област за виетнамски летовници, обсъдиха посланикa на Виетнам Ле Дък Лиу и кметът на oбщина Бургас Димитър Николов.

Виетнамският бизнес е проявил и сериозен интерес да стъпи трайно на българския пазар, като Бургас е една от най- атрактивните локации за установяването на по-задълбочени икономически и културни връзки между двете държави, стана ясно по време на срещата.

Инвестиционните намерения на виетнамските компании са насочени към изграждане на индустриални предприятия, заводи за конфекция,инфраструктурни обекти или центрове за разработване и производство на информационни технологии.

Кметът Димитър Николов представи атрактивните условия за чуждестранния бизнес, които предлага Община Бургас, като обеща специални икономически преференции за виетнамските инвеститори.

Н. Пр. Ле Дък Лиу сподели пред кметa Николов идеята за нов вид сътрудничество между двете страни, които предвижда мащабен внос на полуфабрикати от Виетнам на пристанище Бургас, където продуктите да се преработват до окончателна готовност за реекспорт в други страни и за вътрешния пазар.

Обсъдена бе и идеята за увеличаване на вноса от Виетнам на цитрусови плодове, ориз, кафе, чай и суров каучук.

Български компании се интересуват какви са условията са износ за Виетнам на вино и продукти от хранително-вкусовата промишленост, и от възможността да сътрудничат в изграждането на индустриални зони там, заяви още по време на срещата бургаският кмет.